lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kyllä meistä vielä koulutuuppareita tulee ~

Kirjoittelen nyt ihan omista heppakuulumisista, Finnderby-postausta laitan sitten vaikka huomenna tulemaan.


Bertan kanssa oltiin tuossa keskiviikkona ensimmäisellä tunnillamme puolen vuoden saikun jälkeen. Oli niin ihanan tuttua mennä ponsulla valvovan silmän alla. Kyseessä oli siis ihan koulutunti ja aiheena olivat erilaiset taivutukset. Ennen en ole koskaan tehnyt itse sulkuja, joten ne olivat uusia juttuja kokonaan. 
Aloitimme käynnissä ympyrällä tehden pysähdyksiä ja siitä siirryimme ns. liioteltuihin puolipidätteisiin, että saimme hepat kuulolle ja odottamaan. Jatkettiin sitten niistä eteenpäin siirtämällä hepan takaosaa ympyrän sisälle ja sitten taas suoristettiin. Jatkettiin samaa ravissa. B tuntui hyvältä.
Sitten teimme koko uralla aina pitkän sivun alkuun voltti, josta jatkoimme sulkutaivutuksella vähän matkaa. Teimme niitä yksittäin vähän aikaa ja sen jälkeen lisäsimme pitkän sivun loppuun avoa. Poni toimi hyvin, kunhan itse pidin itseni suorassa ja muistin sisäpohkeen. 
Sen jälkeen me kävelimme hetken aikaa, kun Peppi teki laukkatehtäviä. Välikäyntien jälkeen tein ympyrällä taas sulkua ja avoa vuoron perään käynnissä. Sitten ravailimmekin loppuverkkoja kevennellen. Ensin loivaa kiemurauraa ja sitten vielä pidemmässä muodossa sulkuja ja avoja. Poni pysyi hienosti rentona pitkässä muodossa alhaalla ja ravasi hyvin eteen.



Seuraava päivä meni vain hömpsytellen ilman satulaa kävellen. Poni oli aika virkeänä, mutta ihan hyvin meni kuitenkin.

Eilen, perjantaina, Aura oli meitä katsomassa ja sainkin pitkästä aikaa kunnolla hyviä kuvia meidän menosta! Keksin pari päivää sitten hyvän harjoituksen, joka ei sitten ihan käytännössä toiminut hyvin, sillä ponilla oli vähän sählinki päivä, eikä keskittyminen oikein pysynyt asiassa kunnolla ja itsekin väsyin nopeasti. Joskus pitää vielä tehdä tuota samaa, kun molemmat ovat skarpimpia.
Ideana siis oli, että jokaisen sivun keskelle laitettiin uran suuntaisesti puomi ja myös kentän keskelle laitettiin puomi. Ja aina, kun puomin kohdalla ollaan, siinä täytyy tehdä joko siirtyminen, pysähdys, liioiteltu puolipidäte tms. 
Aloitin ihan vain käynnissä tehden pysähdyksiä puomien kohdalla. Poni hirnui melko kauan kavereille, eikä oikein tullut kuulolle, mutta kyllä se sieltä sitten rauhoittui. Sitten ravailin kevyttä ravia melko pitkässä muodossa tehden ympyröitä ja kaaria, saaden ponin liikkumaan letkeästi eteenpäin. Sitten koitin ryhdistäytyä ja siirryin harjoitusraviin ja aloitin tuon tehtävän kunnolla. Poni ei oikein ollut kuulolla enkä itsekään jotenkin jaksanut hyvin, joten jutut menivät vähän niin ja näin. Tuli sieltä hyviäkin pätkiä ja poni liikkui mukavasti. Sitten vielä keventelin loppuraveja tehden taas ympyröitä. Poni oli rento ja tyytyväisen oloinen.

aina välissä piti huudella kavereille.

Bertan jälkeen menin uudella vuokrahepallani hetken. Jekku on tuollainen iso suokkiruuna, joka tuli tänne tallille nyt ihan vähän aikaa sitten. En ole saanut Jekkuseen vielä otetta, kun eilinenkin meni vähän pieleen. Silloin ruunalta oli toinen etukenkä melkein irti, joten se ontui oikeaan kierrokseen ravissa. Saa nyt nähdä, miten tässä alkaa sujumaan, mutta siis Bertan lisäksi saatte kuulla myös suokkiherran kuulumisia. :)


5 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia ja kiva alkaa kuulemaan tosta Jekustakin !:)

    VastaaPoista
  2. Oi ihanaa kuulla että Britneyllä voi jo ratsastaa! :) Toivotaan, ettei tule takapakkia!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa että Bertta alkaa olla paremassa kunnossa toivottavasti pian voitte alkaa laukkailemaan :)
    Voidaanko Bertalla enää ollenkaan hypätä?
    Jos kaikki menee hyvin niin aijotteko osallistua koulukisoihin?
    Ps. Ootan jo innolla ekaa Jekusta kertovaa postausta :)

    VastaaPoista