torstai 19. kesäkuuta 2014

Koulutunnilla x 2 ~

En olekkaan kirjoittanut teille vähään aikaan, lähinnä syynä pieni kiirus vaikka kesälomalla olenkin ja myös nettiyhteyden toimimattomuus omassa koneessani. Kerron nyt kuitenkin sekä Jekun että myös Bertan kanssa olleista koulutunneista.

Jekun kanssa olimme siis Nannan yksityiskoulutunnilla viime viikon tiistaina. Sitä edellisenä päivänä kävin Jekkusella maastossa Pepin ja Alinan kanssa. Oli tosi mukava maastolenkki ja tuo heppa on kyllä tosi mukava maastokaveri! Kuitenkin palataan tuntiin. Aloitimme alkukäyntien jälkeen käynnissä tehden pääty-ympyrällä pysähdyksiä, jonka jälkeen pysähdykset vaihtuivat liioiteltuihin puolipidätteisiin. J jäi hienosti odottamaan! Sitten puolipidätteiden jälkeen tein aina käännöksen täysin ulkoavuilla, että heppa kääntyi melkein kuin takaosakäännöksessä. Siinä pääty-ympyrästä muuttui siis salmiakkikuvio. Sen jälkeen teimme vielä tiheämpään noita kääntämisjuttuja.
Sitten nostin ravin ja jatkoin melkeinpä samalla periaatteella. Eli että heppa odottaa ja on kuulolla sekä kääntyy ulkolavastaan. Kuitenkin puolet ympyrästä tein kunnon eteenratsastuksen. Jekku oli ihan hyvä, kunhan jaksoin ratsastaa tarpeeksi tarkasti. Sitten vaihdoimme suuntaa ja aloitimme taas käynnissä ja siitä vähän ajan päästä ravissa, aivan kuten toiseenkin suuntaan.
Välikäyntien jälkeen tein ravissa avotaivutusta uralla kulmasta, suoristin ja taas avoa kulmaan. Jekku oli tosi raskas ratsastaa sisäpohkeella, muuten heppanen toimi mukavasti ja alkoi hakeutumaan oikein kivaan muotoon!
Molempien suuntien jälkeen otettiin vielä laukkaa. Eli pitkät sivut, aina kulman jälkeen nostin laukan ja ennen kulmaa siirsin raviin. Nostot menivät ihan kivasti, kunhan sain kunnolla sisäpohkeen läpi kulmassa. Laukkojakin tehtiin molempiin suuntiin, jonka jälkeen ravailin loppuraveja tehden erilaisia ympyröitä ja kaaria. Jekku ravasi rennosti ja letkeästi matalassa muodossa. Sitten käveltiin päälle kunnon loppukäynnit.

Olin kyllä tyytyväinen tuntiin ja Jekkuun! Sain nyt jo vähän tuntumaa herraan ja homma alkoi toimiakin jo aika mukavasti. Tästä sitten vain vielä lisää treeniä!

Eilen meillä oli Bertan kanssa Nannan koulutunti tuttujemme kentällä. Olimmee laukanneet kaksi kertaa ponin kanssa ja jalka on pysynyt melko hyvänä! Ainoa asia ylipäätänsä on, että Bertta ja BOT-suojat eivät sovi yhtään. Sen jaloista on lähtenyt karvaa ja ne ovat vaikuttaneet nyt parina viime päivänä kipeiltä. Onko kellään muulla ollut kyseisistä suojista samantapaisia kokemuksia? 
Mutta taas siis palataan tuntiin. Aloitettiin heti alkukäyntien jälkeen käyntiväistöillä. B väisti ihan kivasti, mutta oli jotenkin vaikea saada asettumaan väistössä. Menin siis kannuksilla ja raipan jätin kentän reunalle. Käyntiväistöjen jälkeen tehtiin samanlaista väistötehtävää ravissa, jonka jälkeen nostettiin aina väistön jälkeen laukka. Poni hetken ravissa könkkäsi vähän, mutta vertyi siitä melkein heti. Tehtiin noita harjoituksia molempiin suuntiin ilman jalustimia. Sen jälkeen alettiinkin jo loppuverkkailemaan ja teimme siinäkin väistöjä. Itselläni oli siinä joku ärsytys ponia kohtaan ja ei aluksi meinannut onnistua. Sitten onnistui pari kertaa ihan hyvinkin ja lopetettiin sitten siihen. :)
Bertta oli eilen jotenkin tosi outo. Poistuessamme kentältä se varmaankin kiivastui tarhassa olleelle vieraalle hevoselle ja aloitti kunnon shown siinä. Päätin että mehän menemme siitä vielä uudestaan rauhassa. Poni ei ollut samaa mieltä ja alkoi keulia aikas mukavasti siinä. Pelkäsin jalan puolesta, mutta sitten B suostui käymään kääntymässä portilla.

loppukeventelyjä tunnilta.

Tänään meninkin ponin kanssa uudestaan väistöjä vähän rennommalla otteella ihan kaksin kotikentällä. Heti alusta asti poni väisti tosi kivasti ja asettuikin hyvin! Hyvin meni siis kunhan kuski ei tehnyt liikaa. Sitten ravailin hieman pidemmällä ohjalla tehden ympyröitä. Molempien suuntien jälkeen laukkasin kumpaankin suuntaan vielä muutamia ympyröitä kevyessä istunnassa ja vitsit kun B laukkasi mukavan rennosti! Välikäyntien jälkeen otin hieman lyhyempää ohjaa ja tein ravissakin muutamat väistöt. Poni väisti taas hienosti ja olin tosi tyytyväinen! Sitten teinkin vielä käynti-laukka-käynti siirtymisiä molempiin suuntiiin. Ne onnistuivat ihan ok lopuksi. Sitten vielä keventelin loppuraveja molempiin suuntiin ympyröillä. Olin tosi tyytyväinen niin poniin kuin itseenikin :)

loppukeventelyjä tunnilta.

Olen nyt vähän huolissani noista Bertan jaloista, sillä ne olivat niin kauan hyvät. Nyt ne siis ovat lämpimät ja nesteiset. Ja kipeät. Kylmään niitä nyt ihan vedellä joka kerta ja rasvaan Relaxantin hoitovoiteella, jospa ne siitä toipuisivat. Inhottavaa kun pitää oppia tällaiset jutut kantapään kautta. Mutta taidetaanpa tosiaan jättää nuo BOTit käyttämättä.

2 kommenttia:

  1. Laitatko linimenttiä bottien alle/piditkö niitä alussa liian kauan eli totutus ei ollut tarpeeks hidasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laittanut mitään niiden alle ja alusta asti pidin vain liikutuksen ajan, eli maksimissaan hieman yli tunnin

      Poista