lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kulunut viikko pähkinänkuoressa ~

Olen ollut taas hieman epäaktiivinen tämän blogin puolella. Olen ollut tosi väsynyt nyt arkena, kun en ole ehtinyt nukkua kunnolla. Nyt olen kuitenkin taas ihan menossa mukana, kiitos viikonlopun!

Sunnuntaina menin Amorilla hieman koulua kentällä. Se meni ihan okei, vähän poika kiirehti ja itsellä ei jalat pysyneet kiinni. Tuli joitakin hyviä pätkiä ja taas kerran käynti oli hyvä melkein koko ajan.


Maanantaina oli Nannan koulutunti. Ampella oli paljon energiaa ja menin tunnille hieman epäilevänä, mutta yllätyin kuitenkin positiivisesti. A oli tosi kiva oikeastaan koko tunnin ajan. Se on hassua, kuinka aina valkuissa saan itseni niin rauhalliseksi, mutta itsenäisessä ratsastuksessa ei tunnu mikään onnistuvan. Teimme vasta-asetusta ja vastataivutusta. Poni malttoi hienosti ja yllätti kaikki, kun osasi nuo vasta-asetuksetkin niin hienosti. Laukkailin sitten vielä ihan vaan pääty-ympyrällä ja herran jumala, kun poniin tuli liikettä! Kyllä vauhtia riitti ja poni alkoi käymään niin kuumana, että alkoi pukittelemaan ja poikittamaan ennen nostoja. Saatiin kuitenkin yksi tosi hieno nosto ja loppuraveissa Amor malttoi rentoutua ja ravata kauniisti.



Tiistaina kävi koulussa pieni accidentti. Liikuntatunnin alussa riehuimme kavereitteni kanssa puisen näytöslavan laidalla. Mä kutian helposti. Ja kaverit tulivat sitten kutittamaan minua, sitten minä sohasin kädelläni ja lavan reunasta tuli tikku. Se meni niin syvälle kynteni alle, etten saanut sitä itse pois. Menin kouluterveydenhoitajalle ja yritimme saada sitä siellä pois. Siellä minua alkoi pyörryttää ja menin lepohuoneeseen makoilemaan siksi aikaa, että terkkari soitti vanhemmilleni. Iskä vastasi onneksi ja sovittiin, että hän tulee hakemaan minut tunnin päästä koulun ovien edestä. Mentiin silloin sitten ensiapuun. Olin siellä kaksi ja puoli tuntia, iskän piti lähteä, joten äiti tuli tilalle. Parin puuduttamisen jälkeen kynsi leikattiin auki ja tikku saatiin pois. Sain siihen antibioottikuurin ja nyt se alkaa näyttää jo aika hyvältä.


Bertta on ollut ihan hyvä koko viikon. Jalka on ollut melko viileä ja vihdoinkin iso rupi jalan takaa lähti irti. Poni on alkanut nyt riehumaan melkein joka kerralla, jos mennään kentän ulkopuolelle kävelemään. Eilen sitten vähän väsyin siihen ja menikin hermo. Osittain johtui myös yksinkertaisesti siitä ikävästä, kun näin muiden hyppäävän kentällä ja pitävän hauskaa samalla kun me kävelimme tiellä. Kaula alkaa olemaan onneksi jo parempi, ei oikein tiedetä mikä siinä oli. Toivotaan, että tämä alkaa nyt rullaamaan tästä.

Tänään menin Amorilla kentällä. Ponia ei ollut nähtävästi liikutettu moneen päivään, sen verran virtaa riitti. Lisäksi Karkussa tuuli todella paljon, siispä se vaikutti poneihinkin. En laittanut ratsastussaappaita, sillä ajattelin mennä ilman jalustimia. Se osoittautui vähän huonoksi ideaksi. Käynnissä Amor toimi hienosti, tehtiin ihan siistejä väistöjäkin. Sitten otin ravia ja keventelin siinä. Jalkani ei ollut tarpeeksi vakaa, joten poni säntäili ja jännittyi tikitysraviin. Jaksoin sitä jonkin aikaa, mutta sitten vaan loppui kärsivällisyys. Aloin sitten aina ottamaan edestä kiinni vähän turhankin reippaasti, joten siinä ei enää mitään järkeä ollut. Ymmärsin, että hermostumalla en mitään parannusta saa, joten tyydyin tekemään käynnissä onnistuneita harjoituksia. Poni siis taas toimi hienosti käynnissä, rentoutui pyöreäksi nopeasti. Tehtiin vielä muutamat väistöt ja sitten annoin pitkät ohjat.

Tänään on myös merkkipäivä. Nimittäin minä täytin 15 vuotta. Ihan outoa :D Ei tunnu kyllä yhtään vanhemmalta! Huomenna pidetään sukusynttärit ja illalla varmaan ehdin julkaisemaan kysymyspostauksen vastaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti