lauantai 8. maaliskuuta 2014

Horse Fair 2014 + Amppe ~

Tänään oltiin äitini ja tuttavaperheen "naisten" kanssa Helsingissä noilla Horse Fair - messuilla. Mentiin sinne noin kymmenen aikoihin ratsupoliisinäytökseen. Ei kierrelty kamalasti, sillä ei oikein ollut mitään ostettavaa. Itse ostin Amorille pölärin, joka maksoi 9 € ja äiti osti minulle Roecklin talvimallin ratsastushanskat, sillä ne olivat vain 30 €.

Näytökset ja kilpailut oli ihan mukavaa katsottavaa ja syötiin paljon. Aika hurahti tosi nopeasti ja meidän piti lähteä ennen Marko Björsin ja Marja Putkiston kehonhallinta-ohjelmaa. Oli silti mukava päivä! :)

Nyt sitten vielä kuulumisia, kun tämä blogi on ollut niin hiljainen viime aikoina.
Eli meillä oli Amorin kanssa estevalmennus eilen Kiviniityn kentällä. En ollut loman jälkeen mennyt Ampella kertaakaan, joten vähän jännitti mennä valkkuun ja lisäksi itselläni oli ollut vähän huono päivä. Koko kenttä oli siis vapaa, mutta verryttelyjen jälkeen menimme vain tuolla piirroksissa olevalla vaaleammalla alueella.

Alussa mentiin puomiharjoituksia ravissa ensin ihan normaalisti jalustimien kanssa, mutta sitten kun minulla oli vaikeus pitää jalka kiinni ponin kyljessä, niin otimme jalkkarit pois. Poni kiirehti aika paljon ja itse jännityin, joten meno ei ollut kauhean tasaista, mutta kyllä siellä tuli myös hyviä pätkiä! Mentiin tällaista harjoitusta molempiin suuntiin.


Sitten noi kaksi puomia tuolla suoralla linjalla nostettiin pieneksi ristikoksi ja tultiin sitä ravissa ihan suoralla linjalla. Tärkeintä oli, että poni oli suora ja malttoi. Esteen jälkeen sai jatkaa laukassa, jos poni nosti laukan siitä. Ristikko nostettiin hetken päästä pieneksi pystyksi.
Sitten käännyttiin sen pienen pystyn jälkeen jommalle kummalle vinolle esteelle. Tässä malttaminen oli myös tärkeää. Poni meni aika hienosti, vaikka hypyt olivat etupainoisia. Tajusin vasta jälkeen päin, että kun myötäsin, heitin ohjaa liikaa pois niin, etten jättänyt ponille tukea edestä, jonka takia hypyt olivat niin
etupainoisia.

Sitten tulimme alla näkyvän pienen radan. Mentiin siis molempiin suuntiin samalla tavalla. Menin ihan fiiliksen mukaan, että jatkanko ravissa vai laukassa. Poni meni hienosti, toiseen suuntaan jatkettiin tokalta pystyltä tuohon okserille laukassa, poni meinasi kieltää mutta hyppäsi silti hienosti yli.


Sitten ravailin vähän loppuraveja. Yllätyin kuinka A malttoi ravata melko rauhallisesti ja rentoutua eteenalas. En ravaillut paljoa, kun poni oli rento ja tyytyväinen. Käveltiin pitkät loppukäynnit ja sitten lähdettiin kotiin.

kävelyllä ponsun kanssa.
Bertan kanssa on mennyt ihan hyvin. Jalka on alkanut vihdoin paranemaan, mutta nyt kaulassa oli taas outo jumi, jota epäiltiin jonkinnäköiseksi tulehdukseksi tai joksikin. Tarkkailemme sitä vielä pari päivää. Hieroja ja kengittäjä siis kävi nyt alkuviikosta. Kengitys meni ihan hienosti, Bee ei arkonut jalkaa melkeinpä yhtään. Hierontaa ei kuitenkaan saatu taaskaan tehtyä, sillä poni alkoi keulimaan ja riehumaan. Toivotaan nyt, että tuo kaula tuosta toipuu tai jos ei, niin saadaan ainakin tietää mikä siinä on. Mutta jalan puolelta kuuluu hyvää, vihdoinkin!

Huomenna yritän parhaani, että saisin odottavaan kysymyspostaukseen vastauspostauksen kirjoitettua. Saa nähdä! Huomenna menen liikuttamaan Amorin taas, siitä sitten taas jossain kohtaa lisää.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti nää Bertan mysteerit nyt lähtee selviämään!

    VastaaPoista