tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hieno poni ~

Tuon estetunnin jälkeisenä päivänä, eli viime perjantaina, menin ilman satulaa vähän höntsäillen Bertalla ilman satulaa kentällä. Lähinnä keskityin siirtymisiin. Poni toimi ihan kivasti, kentällä oli vähän vesilätäkköjä joten niiden takia vähän kääntyminen ja asettuminen välillä vaikeutui. :D Siitä en muistakkaan kunnolla enempää.


Lauantaina juoksuttelin ponin kentällä aamusesta. Oli aika kuuma, joten B oli hieman laiskahko. Saatiin kuitenkin kaikki askellajit mentyä läpi ja loppua kohti poni alkoi rentoutua kivasti. Käveltiin ensin perällä loppukäynnit ja sieltä sitten mentiin laitumelle.

Sunnuntaina hyppäsinkin sitten taas. Tein kentälle kolme estettä:


Laitoin noi pitkien sivujen esteet 80 cm ja tuon diagonaalin pystyn 70 cm.
Verkkasin ponin huolellisesti ravissa ja laukassa tehden paljon taivuttelua ympyröillä ja muilla kaarilla. Sen jälkeen tulin kaikki esteet niin, että ne menivät oikein ja hyvin. Aika monta ristilaukkaa tuli, mutta ne mentiin sitten uudestaan, että jatkui oikea laukka. Pienten välikäyntien jälkeen tulin pienen radan, jonka nostin tuon pitkän sivun pystyn 90 cm. Tulin sen pari kertaa niin. Sitten nostin sen kerran metriin ja mentiin se kerran. Poni toimi tosi kivasti! Sitten pari "palautumishyppyä" tuolle diagonaalin pystylle ja sitten jäähdyttelin ponin kunnolla. Loppuraveissa poni oli tosi kiva, rento ja selkä pyöreänä. Kävelin ensin kentällä muutaman kierroksen suuntaansa, sitten käytiin perällä vielä ja sieltä sitten mentiin laitumelle.
Siellä hoidin ponin kunnolla ja venyttelin myös. (: B oli tosi kiva ja oli kiva päästä taas hyppäämään vähän isompaa!

Eilen, eli maanantaina, menin kentällä yksikseni vähän koulua. Verkkasin ponin ihan normaalisti. Sitten meinasi mennä hermo kuskilla, kun poni ei toiminut kauhean hyvin. Pystyin hillitsemään itseni ja aloin sitten tekemään käynnistä pysähdyksiä. Ne menivät hyvin, joten lisäsin välillä peruutuksen. Poni toimi taas tosi kivasti! Pystyin pelkällä istunnalla pysäyttämään ja peruuttamaan, jesjes! Sitten tein noita pysähdyksiä ja peruutuksia ravista, nekin menivät tosi hyvin sitten viimein. Sen jälkeen uskalsin kokeilla myös laukasta pysähdystä. Ne menivät tosi hyvin molempiin suuntiin! Melkein suoraan sain tehtyä siirtymät laukka-pysähdys-laukka. Olin tosi iloinen!:) Sitten ravailin aika kauan pidemmällä ohjalla, kun jouduttiin niin paljon kokoamaan pysähdyksiin. Kävin kävelemässä taas perällä ja sieltä sitten laitumelle. (:

Tänään kävin yksikseni maastoilemassa. Kävelin aika pitkään ja sen jälkeen pehmeämmällä pohjalla ravailin. Kävelin jonkun matkaa, koska tie oli niin kovapohjainen. Pääsin vähän pehmeämmälle, niin ravailin siinä sitten. Käytiin laukkailemassa "laukkasuora" ensin toiseen suuntaan toisessa laukassa, ravailin vähän matkaa ja käännyin kotiin päin. Ravasin hetken ja nostin toisen laukan. Laukattiin suora päähän asti ja poni antoi tosi hyvin kiinni! Ravailin sitten vielä sen pehmeämmän tien loppuun, pystyin aika hyvin antamaan ohjaa ja pidättämään istunnallani ravia. Pari kertaa poni hakikin eteen alas, mutta ei oikein malttanut keskittyä sitten semmoiseen kauheasti. Kävelin pitkän matkan loppuun ja poni malttoi hyvin kävellä. (: Laitumella hoidin hyvin ja venyttelin joka suuntaan. Vitsit kun tuli hyvä mieli, kun poni oli niin huippu tänään! Oli juuri sopivan reipas ja aika herkkä pidätteille. Aiai, tämmöisiä maastoreissuja lisää! ;) Vähän tosiaan yritin säästellä jalkoja pehmeämmällä pohjalla, koska olivat vähän nesteiset taas :s


Huomenna olen menossa tallille yöksi. Saa nähdä saadaanko videopostaus-kelpoista materiaalia! ;) Anteeksi kuvien vähäisyys ja pitkät tekstit, meikäläinen sai kirjoitusvimmansa päälle. :D

2 kommenttia: