torstai 12. tammikuuta 2012

Snow! ~

Anteeksi siis aikas pitkä postaustauko, mutta mua ei nyt yhtään ole vaan kiinnostanut kirjoittaa, sillä olen ollut aika vähän koneella + olen ollut aina väsynyt kun tulen tallilta. Nyt kuitenkin pakotin itseni kirjoittaan tänne edes jotain parista liikutuskerrasta. (: Ja toi otsikko ei siis periaatteessa koske tätä postausta mitenkään muuten, kuin että on satanu paljo lunta :D!





Eli siis viime sunnuntaina, 8. päivä, oltiin maastossa Pepin, Tuulin ja Sonjan kans. Mentiin suh pitkä lenkki ja poni oli kyl puhki sen jälkeen. Poni oli tositosi kiva, reipas ja silleen. Ravailtiin aika paljon ja sitte käyntipätkillä koitin vähä saada ponia kulkeen muodos ja vähän pohkeenväistöö molempiin suuntiin. Se meni ihan okei, vähän kyl on hiomista, kun ei millään meinaa takapää tulla mukaan! Kun oltiin kävelty ja ravailtu jonkun aikaa, mentiin sellaselle pitkälle laukkasuoralle joka on ainakin 500 m pitkä ja hevoset lähti siis tietenki ensin ja sitte me. Poni oli tosi hieno! Meni ihan täysillä kun pyysin vielä kovempaa, ei viskonu päätään eikä pukittanu, meni tosi hyvin. Kun oltiin menty laukkasuora, niin poni kyl väsähtikin aika lailla :D. Loppureissu meni rauhasissa merkeissä ja kukaan ei temppuillu, ennen kuin piti ylittää just ja just 10 senttiä syvä ja 30 senttiä levee puro. Siinä sitte jaariteltii vähän kauemmin, mutta kun Keke meni yli, niin tultiin hienolla loikalla perässä! (:  Sitten vaan ravailtiin ja käveltiin. Poni sai paaljon kehuja♥!

10. päivä eli tiistaina menin ihan vaan ilman satulaa pellolla, kun Peppi ja Sonja hyppäs. Poni oli ihan kiva, vähän jäykkä eikä taipunu kunnolla volteilla, pohje ei menny kunnolla läpi :s Ravailin aika paljon ja sitte laukkoja nostelin kans jonkun verran. Taivuttelin paljon ja tein voltteja ja kaikennäkösiä kiemuroita. Lopuks hyppäsin kolme kertaa semmosen 30 cm esteen :D Ja olin niiiin ylpee kun viimesellä kerralla kun imi esteelle tosi hyvin eikä himmannu just ennen ja jatko laukkaa jälkeenki kun laitoin oikeen paljon eteenpäin. (:
Sitten vaan kävelin loppukäynnit pitkin ohjin ja tallissa poni sai pienen porkkanan. :D



Sitten tänään oltiin Pepin kanssa lyhkäisellä maastolenkillä. Poni oli kivan reipas ja ihan kevyt kädelle, paitsi joissain kohdissa alko painaan, mut pään sai aika helposti nostettua ylös. Mentiin suurimmaks osaks ravia, kun laukkaa ei niin viittiny mennä, kun oli vähän liukasta. Viimeisellä laukkapätkällä poni laski aika monta kertaa raviin, mut nosti aika kiltisti sitten uudestaan. Olin kokonaisuudessaan ihan tyytyväinen Lissyyn, vaikka kunto ei tunnu nousenvan yhtään ja maha pysyy entisellään vaikka liikutusta koitetaan järjestää :D
Nyt tässä vielä että pahoittelen, että kuvat ovat melkein kokonaan luonnosta, mutta mikä voi olla kauniimpaa ku luminen luonto auringonpaisteessa? Kuvat on 8.1. otettu (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti