maanantai 13. kesäkuuta 2016

Joko nyt?

Postaus on kirjoitettu eilen, 12. päivä, mutta netin takkuilun takia en saanut sitä silloin julkaistua.

Viime postauksessa kerroin, kuinka Betun takapää oli ollut vähän kummallinen, eikä se nostanut kunnolla takajalkojaan. Meno jatkui vielä pari päivää sellaisena, mutta nyt muutamalla viimeisimmällä kerralla poni on ollutkin jo parempi!


Alkuviikosta ponilla olikin ihan toisenlaista vaivaa. Betun oikea silmä oli laitumelta tullessa aika reippaasti turvonnut ja se vuosi ihan älyttömästi. Annoin sille siihen extra-annoksen Heinixiä ja silmää koitettiin parhaan mukaan huuhdella keittosuolaliuoksella. Seuraavana päivänä suurin turvotus oli jo laskenut ja silmä oli vain vuotanut vähän enemmän kuin toinen. Nyt se on kuitenkin normaali onneksi!

Kävin ponsun kanssa keskiviikkona hieman yli tunnin pituisella käppäilylenkillä ihan maasta käsin. Betu ei ihan älynnyt lenkin tarkoitusta ja olikin ihan valmiina löntystelemään rauhallisesti mun perässä sen minkä nyt viitsi. Sain siihen kuitenkin liikettä ja käveltiin aika reippaastikin suurin osa matkasta. 

Torstaina olin äitin kanssa pitkästä aikaa tallilla ja menin Bertalla kentällä puomeja. Laitoin meille neljä ravipuomia ja molempiin päihin yhdet puomit tavallaan pääty-ympyröille sillä tavalla, että niitä pääsi myös kolmikaarisella. Poni tuntui heti alusta alkaen paremmalta kuin aiemmin. Ravi lähti takajalkoja myöten paremmin eteenpäin ja tuntui hyvältä. Tulin alkuverkkojen jälkeen muutamat kerrat ravipuomit molempiin suuntiin hyvin ja sitten teimme laukassa puomeille lähestymisiä. Lisäksi tulimme ravissa kolmikaarista puomien yli, jonka jälkeen aloinkin jo jäähdyttelemään Betua. Oli kyllä niin hyvä fiilis tuolloin, poni oli ihan mahtavan tuntuinen ja tehtävät onnistui hyvin!

Perjantaina päätin polkaista tallille pyörällä ja Betun kanssa tein ilman satulaa väistöjuttuja. Aloittelin taas käynnissä tehden mm. pysähdyksiä ja peruutuksia sun muuta. Jumppailin ponin rauhassa ja tein paljon käynnissä väistöjä. Sitten otin ravia ja vähän ajan päästä laukkaa mukaan ja tein niissäkin väistöjä molempiin suuntiin. Poni toimi taas tosi hyvin ja saatiin hienoja väistöpätkiä aikaiseksi! Jäähdyttelin ponsun enkä pitkittänyt liikutusta turhaan, kun Betu tuntui niin kivalta.

Eilen ponsulla oli vapari ja tänään menin jälleen ilman satulaa kentällä. Ratsastin ponin lähinnä läpi kaikissa askellajeissa taivutellen, enkä tehnyt mitään erikoisempaa. B oli ollut eilen illalla vähän nuopea eikä tänä aamunakaan ollut kamalan pirtsakka. Mamma väsähtää laidunelämään aina silloin tällöin, enkä usko että kyse on mistään sen vakavammasta. Poni oli ihan ok tänään. Se ei ollut ihan niin hyvä kuin torstaina ja perjantaina, mutta saatiin sieltä tosi hyviäkin pätkiä aikaiseksi! Itsellä oli vähän väsy ja vähän turhan kärkkäästi puutuin, jos poni ei heti kuunnellut tms. Ihan hyvä mieli kuitenkin jäi. Betu liikkui melko normaalisti, mutta takapää oli taas vähän jäykkä. Saa nähdä, millainen se huomenna on, josko tuo oli vaan vaparista aiheutunutta kankeutta! 





kesämasu :D

loppuraveja

1 kommentti: