perjantai 1. toukokuuta 2015

Viimeiset päivittelyt ennen lämpöä ~

Maanantaina tosiaan lähden Barcelonan lämpöön luokkani kanssa, jonka takia tulee ainakin viikon tauko postauksissa. Pidempiähän taukoja tässä on muutenkin ollut, mutta ilmoittelen itsestäni nyt kuitenkin vähän yli viikon päästä ja kertoilen reissusta ympäripyöreästi.


Olin siis tänään vasta ratsastelemassa Ladarin, kun hepan silmä oli äkillisesti ihan turvonnut viime viikolla, kun me sinne menimme. Eläinlääkäri kävi katsomassa ja nyt hepan silmä on kunnossa.
Mentiin tänään kentällä, ihan sileellä vähän tunnustellen taas menoa. Äiti otti joitakin pätkiä videota, mutta en niitä pysty vielä laittamaan tänne.
Alkukäyntien jälkeen taivuttelin heppaa muutamalla voltilla ihan käynnissä, että sain taas vähän tuntumaa poikaan. Sen jälkeen taivuttelin heppaa kevyessäravissa erilaisilla ympyröillä. L oli tosi kivan tuntuinen ja meni tosi rauhassa! Keskityin juuri ravin tahtiin, enkä siihen miten hevonen kantoi itseään. Oikeaan kierrokseen laukka oli vielä melko rauhallista, mutta vasempaan heppa kiihdytteli melko paljon, jonka takia olin heti alussa aivan puhki. Laukkojen jälkeen tein harjoitusravissa väistöjä erilaisilla teillä molempiin suuntiin. Heppa väisti aika mukavasti kunhan ymmärsi mitä hain. Itse ratsastin vähän liikaa joissain kohdissa, jolloin Lada hämmentyi.
Lyhyiden välikäyntien jälkeen ravailin vielä loppuraveja. Ladar olisi halunnut vaan pompotella menemään kauheaa vauhtia ympäri kenttää, mutta sain sen melko nopeasti rauhoittumaan ja ravaamaan nätisti. Itsekin pystyin rauhoittumaan selässä ja olemaan rentona, kun heppa meni tosi kivasti!

Bertan kanssa on ollut kevyt viikko, koska ponilla oli rokotus alkuviikosta.

Maanantaina menin muistaakseni koulua kentällä ja tein mm. laukkaväistöjä. Poni toimi kivasti, eipä siitä oikein parempaa muistikuvaa ole.

Tiistaina pidin äitille pitkästä aikaa tunnintynkää. Pelkkää käyntiä mentiin, lähinnä pysähdyksiä ja kääntämisharjoituksia. Bertta ei oikein olisi jaksanut edetä ja äidillä olikin kova työ saada se kävelemään kunnolla, etenkin kun raippa oli minulla haha. Jouduttiin keskeyttämään tunti hetkeksi, kun rokottaja kävi, mutta palattiin vielä tekemään yksi harjoitus pariin kertaan ja sitten käveltiinkin loppukäynnit.

Eilen olin vain läpiratsastamassa ponin. Mennä hömpöteltiin vain ympäri kenttää ravissa ja laukassa, eli tosi raskas duunipäivä ponilla hehheh.

Tänään menin ponin ilman satulaa kentällä. Tein pysähdyksiä ja siirtymisiä, lisäksi tultiin loivalla kiemurauralla puomille lähestymisiä ravissa ja laukassa. Poni kulki ihan nätisti, mutta välillä kyttäili sinne tänne.



Maanantaina tosiaan lähdetään sinne leirikouluun, sen jälkeen sitten taas kirjoittelen tänne. Ja hyvää vappua kaikille vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti