sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Monipuoliset kuulumiset ~

Huh, nyt on taas vierähtänyt melko pitkä aika viime postauksesta ja sinä aikana on tapahtunut melkoisesti.


Bertan kanssa toipuminen on sujunut melkoisen hyvin, jalka on ollut melkeinpä koko ajan viileä ja kuiva. Joitakin yksittäisiä lämpöilyjä on ollut, mutta ehkä tämä tästä! :)


Amorin kanssa on mennyt aivan ääripäästä toiseen. Olimme Annin estevalkussa Kiviniityssä viikko sitten ja se meni lyhyesti sanottuna surkeasti. Poni oli aivan järjettömän kuuma, jännittynyt ja villi. Amor vain siis kiihtyi ja kiihtyi ja mentiin kyllä ihan vaarallisen lujaa joissakin kohdissa. Loppua kohti parani aika paljon, mutta silti valmennus meni huonosti. Siitä jäi vähän paha maku suuhun.

Siitä seuraavana päivänä meillä olikin rauhoittumispäivä. Menin Ampella kentällä melkein koko ajan käyntiä, vähän otin ravia mukaan. Tein puomien välissä ensin pysähdyksiä ja sen jälkeen liioiteltuja puolipidätteitä, että poni jäi odottamaan. Parissa kohtaa piti neuvotella, että nyt pysähdyksessä oikeasti jäädään paikalleen, mutta muuten poni toimi tosi hienosti! Oli ihan rauhassa ja kulki tosi nätisti. Parit ravipätkät otin ja nekin mentiin melko rauhallista, letkeää ja pitkää ravia. Olin tosi tyytyväinen tähän edellisen päivän jälkeen.

Sitten viime keskiviikkona meillä oli Nannan estetunti kotikentällä. Tallinpihalla itselläni oli hermot kireällä mutta kun päästiin ratsastamaan, kaikki vain alkoi luistaa hyvin. Verkkasimme puomeilla ensin käynnissä ja sitten ravissa. Poni oli energinen, mutta ei kiirehtinyt ja malttoi hienosti. Sitten laukkasimme ympyrällä. Amor nosti aika hyvin laukat ja ei lähtenyt mitenkään pahasti kiihdyttelemään. Sitten aloitettiin hyppääminen. Tultiin muistaakseni melkein aina ravissa sisään tehtävissä ja sitten poni sai itse jatkaa laukassa, jos siltä tuntui. Heti alusta asti meni ihan tosi hyvin. Mentiin lopuksi ihan kunnon rata ja ai että kun poni oli super!! Laukkasi tosi rauhassa, ja jos nyt vauhti kiihtyi, rauhottui nopeasti. Sitten loppuraveissakin poni liikkui tosi kivasti, vaikka pieniä kiihdyttelyjä tulikin. Oltiin niiiiin tyytyväisiä tohon tuntiin! Olin yhtä hymyä koko loppuillan.

Pääsin viime viikonloppuna myös Buuben selkään pitkästä aikaa. Käytiin Jyrävuorella Pepin kanssa iltamaastolla vähän päästelemässä höyryjä poneilta. Oli tosi kivaa ja paha mieli hävisi samantien! :)

Eilen olimme tyttöporukalla Hevomessuilla. Näin paljon tuttuja ja oli tosi kiva päivä! Näytöksistä katsoimme mm. Elmon kenttäratsastusklinikan ja 120 cm esteluokan. Pääsimme myös Elmon kanssa yhteiskuvaan! Itse en ostanut yhtään mitään, paitsi ruokaa tietenkin! :D


Vielä lopuksi kerron, että tänään minulla ja Bertalla tuli puolitoista vuotta yhteistä taivalta täyteen! Aika menee kamalan nopeasti ja tähän aikaan on kyllä mahtunut niin paljon ylä- ja alamäkiä, etten olisi koskaan uskonut! 


voi tätä puhelimen laatua..

4 kommenttia:

  1. Nää postaukset on aina niin kivoja! :)

    VastaaPoista
  2. Kauako oot tehny noit postauksia? Minkä ikänen oot? Ne sun postaukset on sika mahtavia;-)!! T:Postauksen lukija fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin kaks ja puol vuotta, oon 15-vuotias :) Kiitos paljon!!

      Poista