tiistai 18. helmikuuta 2014

It's getting better ~

Ampen kanssa on mennyt nyt hyvin. Bertankin tilanne on parantunut jättimäisesti, sillä saatiin ihotulehdukseen lääkkeet, joiden avulla jalasta on lähtenyt vihdoin lämpö ja suurin turvotus. Olen päässyt nyt kävelyttämäänkin sitä pari kertaa. Näen nyt jo siis valoa tunnelin päässä.

tärkein ♥




Menin Amorilla lauantaina vähän kentällä. Kenttä oli aika liukas, joten en tehnyt paljoakaan. Kävelin pitkät alkukäynnit ja niiden jälkeen otin ohjat tuntumalle. Amppe puri kuolaimeen ja käveli kaula pitkänä edessä. Se oli tehnyt sillain parina viime kertanakin. Nyt tein sitten vain paljon puolipidätteitä ja pysähdyksiä ja peruutuksia, joiden avulla sain ponia enemmän avuille. Se lyheni kaulastaan, mutta silti heitteli päätään eikä malttanut keskittyä kunnolla. Ravailin myös vähän, siinä poni oli vähän parempi, mutta silti heitteli päätään. Mutta sitten naps, poni rauhottui ja kulki tasaisesti kaula kaarella rennossa käynnissä. Ravailin vielä vähän ja poni kulki siinäkin nätisti. Sitten vähän sähläsi taas, mutta heti kun saatiin taas tasaisempi pätkä, niin lopetin siihen. Annoin ponin kävellä pitkät loppukäynnit. En siis tehnyt paljoakaan, mutta meni ihan kivasti, kun pysyin itse rauhallisena.

Sunnuntaina päästiin piitkästä aikaa maneesille. Vuokrattiin Niihaman harjoitusmaneesi ja Nanna tuli pitämään meille tunnin sinne. Taluteltiin vähän aikaa ensin heppoja ympäri maneesia, kun Amppekin oli ihan uudessa paikassa. Sitten hypättiin selkään ja käveltiin pitkin ohjin. Aloitettiin ihan jo alkukäynneissä tulemaan puomeja pituushalkaisijalla. Poni kääntyi hyvin, mutta suoraan meneminen oli jo hankalampaa. Sitten alettiin melkein heti tulemaan ravissa samaa harjoitusta, se meni ihan okei. Ponilla oli vaan kauhea kiire. Suoraan meneminen alkoi mennä jo paremmin kuitenkin. Välikäyntien jälkeen tultiin tällaista tehtävää:


Ensimmäiset laukat olivat "vähän" reippaita, mutta muuten meni aikas hyvin!Mentiin muutama kerta molempiin suuntiin tätä, jonka jälkeen taas välikäynnit.
Käveltyämme Nanna otti tuon kavaletin (jossa laatikot tolppina) ja puomin keskeltä pois. Tulimme tuota linjaa ihan normaalisti. Hypyt meni hyvin, vaikka ensimmäinen kaarre venyikin paljon. Toinen kerta menikin jo hienosti. A vaihteli laukkoja miten sattui noissa väleissä, mutta ei annettu sen haitata.

Sitten tulimme melkein koko loppuajan tällä tavalla, välillä eri suuntaan ja kolme estettä ympyrällä, mutta tässä kuitenkin ajatus:


Tässä kohtaa maneesiin tuli yksi hevonen lisää ja muutenkin poni oli jo väsyksissä, joten keskittyminen alkoi herpaantumaan. A teki yhdet lähdöt toisessa päässä, jossa oli pelottavia koneita. Muuten poni meni hienosti. Viimeinen ravi oli jotain niin hienoa! Videolta katsottuna poni näyttää niiin superilta! Kävelin tosi pitkät loppukäynnit, ennen kuin lähdettiin kotiin.

Alan nyt pikkuhiljaa pääsemään sinuiks ton ponin kanssa ja alan ihan tosissani tykkäämään siitä. Vaikka se on nuori ja raaka vielä, niin molemmat me kehitytään koko ajan.
Äiti otti videoitakin ja ajattelin että teen niistä koosteen joskus myöhemmin, jos ei ole materiaalia. Otin kuitenkin nämä kuvat videoilta.
Esteet oli melkein koko ajan ristikoita, yksi pysty hypättiin loppuun siis.

kattokaa tota ponia! ♥

8 kommenttia:

  1. missä hallilla olitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstissäkin lukee kyllä, oltiin Niihaman harjoitusmaneesissa :)

      Poista
  2. Sun piti tehä se kysymys postaus!!!! Vastaile niihin jo!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se on tulossa, katotaan millon ehdin tekeen sen!

      Poista
  3. Joo tee joku video vaikka kokonaan sun ja Ampen taipaleesta, koska sit sua varmaan kaduttaa jälkeenpäin kun et tehnyt. Siis kun tidäthän, että se on myynnissä. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen kyllä varmaan jossain vaiheessa jos saan tarpeeksi materiaalia:) ja juu tiedän kyllä että Amppe on myynnissä

      Poista