keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Epätavallista meininkiä ~

Moikka pitkästä aikaa taas,
Viime viikolla olin Karkussa periaatteessa to-su (pe tulin kotiin, vaihdoin kamat ja nukuin yön yli kotona, lauantaina takaisin Karkkuun) yötä. "Viikko-ohjelmamme" meni näin (kohta yksittäiset kertomukset :D):

TO: Rataesteitä (eka kerta rataa Bo:lla)
PE: Reipas maastolenkki
LA: Pikkupikku lenkki kakspäällä Pepin kanssa laitsalta talolle
SU: SEURAESTEKISAT

Nyt kerron vähän tarkemmin sitten joka päivästä(;
TORSTAI: Eli ensiksi laitettiin ponit kuntoon mökillä/laitsalla ja tultiin sitten talolle semmosta pitkää metsäreittiä. Talolla laitettiin sitten papallekin varusteet niskaan ja rakennettiin neljän esteen rata. Kentältä löytyi siis minipysty vesilätäkön keskeltä tooodella tiukasta tiestä ylitettävänä, sarja ja okseri. Tehtiin aikalailla nopeat alkuverkat, poni tuntui ihan ok kivalta, oli vaan todella rauhallinen, melkein jo laiska!
Sitten kun ponit oli verkattu tarpeeksi, käveltiin lyhyet välikäynnit. Niiden jälkeen sitten alettiin tulla okseria muutaman kerran. Meni tosi kivasti. Sitten vaihdettiin siihen pieneen pystyyn. Siinä hypyt ei sitten onnistuneetkaan, kun poni ei voinut itsekkään katsoa kunnolla paikkaa, kun tuli niin äkkinäisesti este eteen -ja vielä vesilätäkön keskellä! OMG! No, saatiin sitten kyllä yksi hyvä hyppy sillekkin, joten vaihdettiin sarjaan. Sarja meni mielestäni hyvin heti alusta saakka, vaikka ponia pitikin laittaa paljon eteenpäin. Sitten alettiin tullakin niitä ratana. Radat meni ihan ok hyvin. Niiden jälkeen sitten aloin jäähdytteleen ponia, Peppi hyppäs sitten viel isompia. Kävelyiden jälkeen mentiin tallin pihaan linimenttaan ponien jalat ja lähdettiin käveleen laitsalle. (:











PERJANTAI: Mentiin siis reipas maastolenkki. Laukattiin siis normaalia enemmän, ponit oli ihan innoissaan :D. Oli tosi kiva lenkki, oli varmaan ponienkin mielestä kivaa vaihtelua. Pääsi sitten suoraan maastosta laitumelle kavereiden seuraan syömään. (;

LAUANTAI: Tästä ei olekkaan edes perjantain vertaa kirjoitettavaa, kun selitin jo tuossa "viikko-ohjelmassa" mitä tehtiin. (;

SUNNUNTAI: Kisat! Ensimmäiset kisat siis minulle ja ponille. Startattiin siis Niihaman seuraestekisoissa ristikkoluokan kolmantena. Poni tuntu älyttömän kivalta verkassa. Tiputti kerran puomin verkkahypyissä, mutta sitten laitoin poni pohkeen ja ohjan väliin, niin alkoi nostelemaan jalkojaan sitten hyvin.(: Mulla oli jalassa Pepin äidin nahkachapsit, jotka paransi mun istuntaani  ä l y t t ö m ä n  paljon; kantapäät pysy paljon paremmin alhaalla, Tuuli sanoi että istunta muutenkin parani ja pystyin jotenkin istumaan ravissa paremmin ja pehmeemmin ;o! Ken tietää miten ne vaikutti niin paljon. Radalla sitten meni ihan hyvin. Radassa oli 7 estettä. 1-2 siirtyminen meni vähän hassusti, niin poni poukkoili puolelta toiselle ennen estettä, mutta hyppäs kuitenkin ihan hyvin. Sitten 4-5 unohdin radan, kun 3 ja 4 oli suhteutettu, niin luulin etten ollut mennyt vielä nelosta, niin vitosen tie meni vähän hätäisesti, mut muuten meni kyllä sitten íhan hyvin. Tuli siis puhdas rata, joten saatiin ruusuke heti radalta tullessa. Olin tosi ylpee ponista. Jäähdyttelin sitten ravaillen verkka-alueella, poni venytti hyvin alas. Sitten lähdin kävelemään trailerille kohti ja sitten poni pääsi koppiin Saku-hevosen seuraksi. Sitten Peppi meni vielä Bo:lla 70-80 cm ja Tuuli Sakulla(hän siis omistaa kyseisen hevosen, jos ei ole tullut mainittua aiemmin) 50-60 cm ja 70-80 cm. Molemmilla meni hyvin(:

1 kommentti:

  1. Jee hyvä te <3 Lisää kisaamaan vaa nii voidaa sit törmätä joissai ;)

    VastaaPoista