sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mitä nyt pitäisi tehdä?

Sain tänään pitkästä aikaa räpsittyä Bertasta vähän kuvia, jonka ansiosta tämänkin postauksen kirjoittaminen oli vähän mielekkäämpää puuhaa.
Olin tänään ekaa kertaa ponin selässä pariin kolmeen viikkoon ja käytiin käppäilemässä tiellä vähän yli puolen tunnin lenkki. Kuten ymmärtää saattoi, ponin tilanne ei juurikaan ole muuttunut. 
Kaviota, jossa epäiltiin olevan paise tai mustelma, haudottiin yli viikko parhaamme mukaan yli 20 asteen pakkasessa, mutta oikeastaan minkäänlaista muutosta kaviossa ei tapahtunut. Parina päivänä saattoi olla viileä ja seuraavana hohkasi lämpöä. Bertta käveli koko ajan ihan ok, mutta reagoi heti, kun kavion pohjaa paineltiin säteen läheltä.


Nyt ollaan edelleen kysymysmerkkinä siitä, että mitä tuon otuksen kanssa oikeasti pitäisi tehdä. Kenkä otettiin viime viikolla pois, jonka jälkeen hauteen sai paremmin siihen laitettua. Muutosta ei silloinkaan tapahtunut, joten ei viitsitty enempää sitä siinä pitää ja annettiin olla muutaman päivän ilman pakettia. Eilen etusiin pistettiin kengät ja pohjalliset, joiden ansiosta poni ei arastele niin paljon. Kavio on kuitenkin vielä vähän lämpimämpi kuin toinen, joten jokin siellä edelleen pitää jonkunnäköistä tulehdusta sun muuta yllä. Poni kuitenkin käveli ja ravasikin mielestäni puhtaasti, joten mietitään nyt vielä klinikalle lähtemistä. Jos tila ei kuitenkaan muutu, niin se on sitten pakko viedä poni kunnolla tarkastettavaksi, sillä eihän tuon pitkittäminen hyvää tee.

Itseäni tämä nyt rassaa aika paljon, kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä ja mitä ei saa tehdä. Kuulostellaan, kysellään ja seuraillaan, ilmoittelen sitten jos jotain saadaan tietää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti